nick icon
nick icon
bilgilendirme iconu

Üyelik gerekmez, rumuz belirleyip
"Sohbete Giriş`e" tıklamanız yeterlidir.

En Kaliteli Sohbet Chat Odaları

Tüm Dünyadan giren Türk kullanıcıların bulunduğu sohbet odalarına bağlanıp, Keyifli ve kaliteli olarak ücretsiz sohbet edebilirsiniz.

mirc indir

Türkçe mIRC sohbet programını bilgisayarınıza
yükleyerek hızlı sohbete hemen başlayabilirsiniz.

programı buradan yükleyin

Bitkisel Caylarin Yan Etkileri

admin | 10 Nisan 2011

Sağlık Kategorisindeki Yazı 632 Kez Okundu, Yorum Yapılmadı.

resim yok

Hep bitkisel çayların yararlarından söz ediliyor. Oysa her derde deva olarak lanse edilen bitkisel çayların zararları da var. Bitkisel çaylar, doğru oranda tüketilmediği zaman bakın hangi hastalıklara yol açıyorlar?

Toplumda bitkisel ürünlerin zararsız olduğuna dair yanlış bir inanış var. Oysa durum farklı. Her derde deva olarak lanse edilen bitkisel çaylar doğru oranda tüketilmediği zaman pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor.

Şişmanlığın ve kilo fazlalığının tedavisinde, kilo vermeye yardımcı olmak üzere bitkisel çaylar kullanımı yaygınlaşmıştır. Toplumda bitkisel ürünlerin zararsız olduklarına yönelik var olan genel yanlış inanış, yine bu ürünlerin zararsız olduğuna dair reklamlar, kolayca temin edilebilir olmaları geniş kitleler tarafından yaygın olarak kullanılmasına yol açmaktadır.

Yapılan araştırmalarda bitkisel form çayların bileşenine esas olarak laksatif ve diüretik etkileri olan maddeler girdiği kanıtlanmıştır. Bu maddelerin vücut için toksik (zararlı) etkileri olduğu saptanmıştır.

İsmini sık duyduğunuz veya aktarlara gittiğinizde kolayca bulabileceğiniz bazı form çayların içeriğine giren bitkilerin kullanım amaçlarını şöyle gruplayacak olursak;

Laksatif etkileri bulunanlar: Simameki, barut ağacı kabuğu, mürver, bamya çiçeği, aloe vera.

Diüretikler: Funda, altın otu, papatya, ıhlamur, biberiye, ısırgan, civan perçemi, kiraz sapı, mısır püskülü, rezene, ardıç, mürver, yeşil çay, alıç çiçeği, meyan kökü, hibiskus, at kuyruğu, avokado yaprağı, hindiba, ayrık kökü, şahtere, çıban otu, huş ağacı yaprağı, kara hindiba, aynısafa çiçeği.

Terlemeyi arttıranlar: Ihlamur, melisa, ardıç, mürver, yeşil çay, defne yaprağı, aynısafa çiçeği.

Safra arttırıcılar: Papatya, biberiye, hibiskus, karahindiba.

Sindirim sistemi uyaranları: Biberiye, küçük kantaron.

Gaz gidericiler: Papatya, adaçayı, anason, civan perçemi, melisa, rezene, hindiba, Frenk kimyonu, nane.

Aşağıda çok kullanılan form çaylarının içerisinde bulunan bazı bitkilerin vücut için olumsuz etkilerine bakacak olursak;

• Sinameki, barut ağacı kabuğu, aloe vera: Elektrolit bozukluklarına bağlı belirti ve bulgular, karaciğer sorunları, böbreklere olmsuz etki, kanamalı kolit, bağırsak mukozasında pigment birikimine neden olabilen durumlar, el ve ayak parmaklarındaki kemiklerde şekilerde bozulma görülebilir.

Ekleyen Diyar

BİR ÖNCEKİ YAZI

BİR SONRAKİ YAZI

benzerler Okuduğunuz Yazıya Benzer Yazılar

Hatırlatmalar

Mobil sohbet sitesi olarak hizmet veren sitemiz siz değerli kullanıcılarımıza tamamen ücretsiz bir şekilde sohbet ve chat imkanı sunmaktadır. Siz değerli misafirlerimiz sohbet odalarımızın genel kurallarını dikkate alması önemle rica olur

Bilgilendirme

Sitemiz 18 Yaş kullanıcılarımız için uygundur. Sitemiz de online süreleri yüksek kullanıcılarımıza çeşitli ödüller verilmektedir. Sesine güvenen kullanıcılarımız Dj Radyo yayıncısı olabilirler. Yetkili olmak istiyen kullanıcılarımız #OperHelp kanalımıza giriş yapabilirler.