nick icon
nick icon
bilgilendirme iconu

Üyelik gerekmez, rumuz belirleyip
"Sohbete Giriş`e" tıklamanız yeterlidir.

En Kaliteli Sohbet Chat Odaları

Tüm Dünyadan giren Türk kullanıcıların bulunduğu sohbet odalarına bağlanıp, Keyifli ve kaliteli olarak ücretsiz sohbet edebilirsiniz.

mirc indir

Türkçe mIRC sohbet programını bilgisayarınıza
yükleyerek hızlı sohbete hemen başlayabilirsiniz.

programı buradan yükleyin

Harem Güveci Tarifi

admin | 1 Kasım 2010

Yemekler Kategorisindeki Yazı 435 Kez Okundu, 3 Yorum Yapıldı.

resim yok

Güveç Nedir? Çoğumuz tadına bakmışızdır Özel kasesi fırında hazırlanışı ve doyumsuz tadı… Şimdi sizlere Güveç çeşitlerinden olan ve lezzetine doyum olmayan Harem Güvecinin tarifini vermek istiyorum

Malzemeler
• 1 kg dana kuşbaşı et
• 1 adet soğan
• 1,5 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı sıvıyağ (arpa şehriye için)
• 3 adet sivri biber
• 3 adet domates ( kabukları soyulmuş )
• 1 su bardağı arpa şehriye
• Yeteri miktarda tuz ve karabiber
Sos için
• 1.5 su bardağı süt
• 2 çorba kaşığı un
• Yarım çay bardağı sıvıyağ
• 1 adet yumurta
• Çeyrek limon
• 100 gram rendelenmiş kaşar

Sosun Hazırlanışı
Tencereye yağı alın, yağ kızdıktan sonra unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sütü boşaltıp boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurtanın sarısını ayırın, limonu katarak karıştırın.Tencereye hazırladığınız yumurtayı ilave edip, bir cimcik de tuz atın. 10 dakika kaynadıktan sonra beşamel sos kullanıma hazırdır.

Yapılışı
Tencereye eti ve soğanı ilave edip kısık ateşte et suyunu salıp, suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra sıvıyağı ilave edip, 10 dakika karıştırın, ardından domatesleri, biberleri, tuzu ve karabiberi de attıktan sonra yaklaşık 70 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın. Diğer bir tencereye yağı ilave edip kızınca arpa şehriyeyi kavurmaya başlayın. Pembeleşince çok az tuz ve karabiber ilave ettikten sonra, 2 su bardağı kaynar su dökün, suyunu çekene kadar kaynamaya bırakın, suyunu çektikten sonra demlendirin.
Hazırlamış olduğunuz eti ve arpa şehriyeyi güzelce harmanladıktan sonra ufak sütlaç güveçlerine boşaltın, beşamel sosunu üzerine yaydıktan soma rendelenmiş kaşarı da üzerine serpiştirip firına atın. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Harem Güvecini fazlaca hazırlamanızı tavsiye ederiz. Lezzetine doyum olmadığından Bir kase Bir kişiye yetmeyecektir. Sohbet.Org ailesini yapıp yerken Güzel şekilde anmanız dileğiyle… Afiyet Olsun.

Ekleyen Deha

BİR ÖNCEKİ YAZI

BİR SONRAKİ YAZI

benzerler Okuduğunuz Yazıya Benzer Yazılar

Hatırlatmalar

Mobil sohbet sitesi olarak hizmet veren sitemiz siz değerli kullanıcılarımıza tamamen ücretsiz bir şekilde sohbet ve chat imkanı sunmaktadır. Siz değerli misafirlerimiz sohbet odalarımızın genel kurallarını dikkate alması önemle rica olur

Bilgilendirme

Sitemiz 18 Yaş kullanıcılarımız için uygundur. Sitemiz de online süreleri yüksek kullanıcılarımıza çeşitli ödüller verilmektedir. Sesine güvenen kullanıcılarımız Dj Radyo yayıncısı olabilirler. Yetkili olmak istiyen kullanıcılarımız #OperHelp kanalımıza giriş yapabilirler.