nick icon
nick icon
bilgilendirme iconu

Üyelik gerekmez, rumuz belirleyip
"Sohbete Giriş`e" tıklamanız yeterlidir.

En Kaliteli Sohbet Chat Odaları

Tüm Dünyadan giren Türk kullanıcıların bulunduğu sohbet odalarına bağlanıp, Keyifli ve kaliteli olarak ücretsiz sohbet edebilirsiniz.

mirc indir

Türkçe mIRC sohbet programını bilgisayarınıza
yükleyerek hızlı sohbete hemen başlayabilirsiniz.

programı buradan yükleyin

Vucutta ki KasintiLar

admin | 22 Aralık 2011

Sağlık Kategorisindeki Yazı 305 Kez Okundu, 1 Yorum Yapıldı.

resim yok

Vücudun herhangi bir yerinde hissedilen ve böcek dolaşıyormuş hissi, hafif yanma ve batma gibi rahatsızlıklarla ortaya çıkan kaşıntıya, tıp dilinde pruritus veya kaşeski denir. Kaşıntıyı doğuran nedenler çok çeşitlidir. Bunlar şöyle sıralanabilir:
– Sabun, çamaşır tozları ve bazı boyaların neden olduğu kaşıntılar.
– Yün veya naylon iyeceklerin neden olduğu kaşıntılar.
– Bazı kimyasal maddelerin neden olduğu kaşıntılar.
– İstiridye, yumurta, süt, çilek, soğan gibi bazı besinlerin neden olduğu kaşıntılar.
– Bazı ilaçların neden olduğu kaşıntılar.
– Şeker, karaciğer, böbrek hastalıkları veya löseminin neden olduğu kaşıntılar.
– Kurdeşen, egzama, su çiçeği, kızamık, kızıl, kızamıkçık veya deri iltihabının neden olduğu kaşıntılar.
– Mantarın neden olduğu kaşıntılar.
– Kıl kurdunun neden olduğu kaşıntılar.
– İshal veya kabızlığın neden olduğu kaşıntılar.
– Sinirlilik ve ruhi sıkıntıların neden olduğu kaşıntılar.

Tedavinin ilk şartı, kaşıntıyı doğuran sebebi bulmaktır. Bu arada mümkün olduğu kadar kaşımamaya gayret edilir.


Diğer Bir Çözüm

Mantar hastalığından muzdarip olan ve artık ayağını kaşımaktan insan içine çıkamaz hale gelen mantar hastaları için doğal tedavi yöntemlerini derledik.Mantar özellikle ayak parmaklarında kaşıntı ile kendini gösteren bir hastalık türüdür.Bulaşıcıdır,bulaştığı yerler banyolar su bulunan ortamlar ve başkasına ait terlik çorap ve ayakkabıları kulanmakla bulaşır.

1-Çay ağacı yağı.Yeteri kadar suya 40 damla çay ağacı yağı ekleyin.Ayaklarınızı bu suda 10 dakika bekletin.Ayak banyosundan sonra ayaklarınızı havluyla kurulayın ve saç kurutme makinesiyle ayaklarınınızda hiç nem kalmayıncaya kadar kurutun.Tırnaklar kesilmiş olmalı.Tırnakların altında dahi hiç nem kalmamalı.Azıcık bir nem bile mantarın yaşamını sürdürmesine yeter.ayaklarınızı iyice kuruttuktan sonra mantarlı bölgeye birkaç damla çay ağacı yağı sürün.

2-Zeytin yaprağı ekstresi kullanın.Zeytin ağaçı bakteri,mantar ve parazitlere karşı korunmak için kendi antibiyotiğini üretir.Zeytin yaprağı ekstresi mükemmel bir antiviral ajandır.Ayrıca zeytin yaprağı ekstresi uçuk,grip,bakteri,sıtma,mantar,iltihap,yüksek kan basıncı,diyabet,kronik halsizlik ve soğuk algınlığı için de kullanılabilir.

3-Sarımsak dilimleri ya da suyu kullanın.Mantarlı bölgeye sarımsağı dilimleyerek koyun ya da sarımsak suyunu sürün.Üzerine çoraplarnızı giyin ve gün boyu orda durmalarını sağlayın.Bu yöntem mantar ilaçlarından daha etkilidir.

4-Paudarco çayı için,ayaklarınızı 10 poşet paudarco çayının demlenmesiyle elde edilen suyla 10 dakika banyo edin.

5-Aynı çorabı 2 kere giymeyin ve ayaklarınızın kuru olmasına dikkat edin.Ayaklarınınzın sürekli kuru olmasını sağlamak bile tek başına mantarı yok edebilir çünkü mantar yaşamak için nemli bir ortama muhtaçtır.

6-Altı tane asprini yarım bardak sirkede ezin.İyice çalkalayın ayaklarınızı temizleyip kuruttuktan sonra uygulayın.3 gün boyunca ya da mantar kaybolana kadar günde 3 kere uygulayın.

7-Aloe vera jeli kullanın.Aloe vera anti mantar özelliğe sahiptir.Mantarlı bölgenin üzerine sürün.

8-Aynısafa anti mantar özelliğe sahiptir.Aynısafa kremi yada aynısafa çiçeklerinin kaynama suyuyla yapılan ayak banyoları mantar tedavisinde etkili olur.

Ekleyen Diyar

BİR ÖNCEKİ YAZI

BİR SONRAKİ YAZI

benzerler Okuduğunuz Yazıya Benzer Yazılar

Hatırlatmalar

Mobil sohbet sitesi olarak hizmet veren sitemiz siz değerli kullanıcılarımıza tamamen ücretsiz bir şekilde sohbet ve chat imkanı sunmaktadır. Siz değerli misafirlerimiz sohbet odalarımızın genel kurallarını dikkate alması önemle rica olur

Bilgilendirme

Sitemiz 18 Yaş kullanıcılarımız için uygundur. Sitemiz de online süreleri yüksek kullanıcılarımıza çeşitli ödüller verilmektedir. Sesine güvenen kullanıcılarımız Dj Radyo yayıncısı olabilirler. Yetkili olmak istiyen kullanıcılarımız #OperHelp kanalımıza giriş yapabilirler.